fallback

Печалбата на Credit Suisse за четвъртото тримесечие на 2007 г. пада със 72%

Общите приходи на финансовата група отчитат понижение от 21% до 7,74 млрд. франка

12:04 | 12.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на Credit Suisse за четвъртото тримесечие на миналата година бележи спад от 72% до 1,32 млрд. швейцарски франка, предаде Marketwatch.

Общите приходи на финансовата група отчитат понижение от 21% до 7,74 млрд. франка, в резултат на понижената стойност на структурираните продукти на банката, както и на високорисковите проекти в инвестиционното банкиране и на фондовете на паричния пазар в областта на управлението на активи.

Заради отписванията на активи печалбата на поделението за инвестиционно банкиране преди данъчно облагане се понижава с 86% до 328 млн. франка за тримесечието, а управляващото дружество отчита загуба преди данъци в размер на 247 млн. франка.

Credit Suisse се справя по-добре в сектора на частното банкиране, където брутната й печалба нараства 10% до 1,38 млрд. франка.

От банката уточняват, че доброто представяне в този сегмент идва основно от азиатските пазари.

Според анализатори, цитирани от Marketwatch, резултатите на Credit Suisse могат да се окачествят като стабилни на фона на продължаващата криза във финасовия сектор и много по-слабото представяне на редица други банкови институции.

Инвеститорите обаче не реагираха позитивно на отчета, в резултат на което акциите на банката се понижиха с 4,7 на сто до 53,40 франка, с което понижението от началото на годината достигна 21%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:03 | 12.02.08 г.
fallback
Още от Свят виж още