fallback

Gaz de France не е приета за партньор в "Набуко"

Компанията е взела решение да проучи възможностите за участие в други програми, сред които руско-италианският проект "Южен поток"

18:26 | 07.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Френската енергийна група Gaz de France обяви, че кандидатурата й за партньор в европейския проект за газопровод "Набуко" е била отхвърлена, предаде AFP. Компанията е взела решение да проучи възможностите за участие в други програми, сред които руско-италианският проект "Южен поток".
"Разбрахме, че нашата кандидатура не е била одобрена", е заявил говорител на групата, два дни след като бе обявено влизането на втората по големина германската енергийна компания RWE като шести партньор в "Набуко".
"Ще продължим да проучваме други обсъждани в Европа проекти, например Южен поток", е добавил той, посочвайки съвместния проект за газопровод на руския гигант Газпром и италианския концерн ENI.
България подписа споразумение за участие в проекта „Южен поток” по време на посещението в началото на януари на руския президент Владимир Путин. Страната ни участва и в проекта „Набуко”, а министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви наскоро, че България няма нищо против Gaz de France да участва в компанията за изграждането на „Набуко”. От страните участнички в проекта единствено Турция официално обяви несъгласието си за присъединяването на френската компания.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:43 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още