fallback

Цената на петрола продължава движението си надолу

Данните за сектора на услугите в САЩ и очакванията за нов ръст на запасите в страната повлияха за новото понижение

09:04 | 06.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Суровият петрол поевтинява вече втори пореден ден заради спекулациите, че петролните запаси на САЩ, данните за които ще бъдат публикувани по-късно днес, ще отбележат ново повишение, като същевременно рафинериите са в най-ниския си режим на работа за последните две години.
Според анализаторите петролните запаси на САЩ са се увеличили с 2,2 млн. барела през последната седмица, показва проучване на Bloomberg. За понижението в цената на черното злато допринесоха и вчерашните много слаби данни за сектора на услугите в най-голямата икономика, като индексът ISM падна с цели 12,5 пункта от 54,4 през декември до 41,9 през януари.
По време на борсовата сесия в САЩ котировките на петрола отстъпиха с 1,61 долара до цена на затваряне 88,41 долара за барел. В електронната търговия цената на контрактите с доставка през март падна с още 38 цента до 88,03 долара за барел по време на сесията в Азия.
В Лондон вчера контрактите за доставка на петрол от сорта Брент през март отстъпиха 32 цента (0,4 на сто) до 88,50 долара за барел. В азиатската сесия цената на Брента се повиши леко до 88,73 долара за барел.
Към момента анализаторите очакват понижението в цените на черното злато да продължи, което се вижда и от факта, че най-активно търгуваните на борсата в Ню Йорк опции са тези, според които през април петролът ще се търгува под 80 долара за барел. Цената на тези опции се повиши с 30 цента до 80 цента за контракт. Един опционен контракт съдържа 1 000 барела петрол.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още