fallback

Цената на петрола стабилна в началото на седмицата

След резкия спад на котировките в края на миналата седмица търговията започна спокойно и без резки движения

09:04 | 04.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол се стабилизира в началото на новата седмица, след като в петък беше регистрирано рязко поевтиняване от около 3 на сто заради опасенията за бъдещето на американската икономика.

На електронната платформа на борсата в Ню Йорк търговията започна с ново отстъпление на котировките, които паднаха с 0,7 на сто (63 цента) до 88,33 долара за барел, но впоследствие цената на черното злато се стабилизира и към момента барел петрол от сорта West Texas Intermediate струва 88,85 долара. Това е с 11 цента по-малко от края на търговията в петък. Миналата седмица борсовата сесия приключи при ниво 88,96 долара за барел.

По подобен начин се развива и търговията с търгувания на лондонската борса Брент. Неговата цена към момента е 89,43 долара за барел, което е с един цент по-ниско от петък, когато търговията приключи при 89,44 долара за барел.

През новата седмица влияние върху цените може да бъде оказано от нивата на американския долар, които могат да бъдат повлияни от данните за производителността на неселскостопанския сектор в САЩ, данните за петролните запаси, както и от предстоящите в четвъртък заседания на Английската централна банка и Европейската централна банка, на които ще бъде взето решение за лихвените проценти на Острова и в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:26 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още