fallback

Петролът поевтиня заради очакван ръст на запасите в САЩ

Производството на рафинериите е на най-ниски нива от два месеца, тъй като търсенето от страна на потребителите се забавя

10:44 | 23.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът поевтиня в Ню Йорк заради очакванията, че запасите на суров петрол и горива на САЩ са нараснали. Производството на рафинериите е на най-ниски нива от два месеца, тъй като търсенето от страна на потребителите се забавя, пише Bloomberg.

Очаква се докладът за запасите, който ще бъде публикуван утре, да покаже увеличение на запасите на петрол за седмицата до 18 януари. Според прогнози на анализатори запасите от бензин са нараснали за 11-та седмица, а тези на дестилирани горива, включително гориво за отопление и дизел – за четвърта седмица.

Фючърсите на петрола с доставка през март поевтиняха със 70 цента, или 0,8 на сто, до 88,51 долара за барел по време на електронната търговия в Ню Йорк. В Сингапур суровината се търгуваше на цена 88,60 долара.

Вчера петролът поевтиня с 0,8 на сто до 89,21 долара за барел, след като загуби 5 на сто до 85,42 долара преди неочакваното решение на Федералния резерв за силно намаляване на лихвите в САЩ.

Срокът на февруарските договори изтече вчера, като те поевтиняха с 0,8 на сто до 89,85 долара за барел – най-ниско ниво на затваряне на контракти за доставка на петрол през следващия месец от 10 декември.

Фючърсите на петрола сорт Брент с доставка през март се понижиха с 55 цента, или 0,6 на сто, до 87,90 долара за барел в Лондон. В Сингапур суровината се търгуваше на цена 88,02 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:32 | 23.01.08 г.
fallback
Още от Свят виж още