fallback

Citigroup продава акции на Роснефт за 1 млрд. долара

На руската фондова борса РТС акциите на Роснефт вчера се търгуваха за 9,47 долара за брой,

11:51 | 11.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Citigroup, най-голямата банка в САЩ по обем на активите, е отправила към своите клиенти предложение чрез електронно писмо за продажбата на притежаваните от банката 110 млн. акции на Роснефт на цена 9,1 долара за акция, съобщава The Moscow Times.
Според предишни данни Citigroup не се числеше към крупните притежатели на акции на руската нефтена компания.
На руската фондова борса РТС акциите на Роснефт вчера се търгуваха за 9,47 долара за брой, а общата капитализация на компанията достига почти 100 млрд. долара.
Първичното публично предлагане на акциите на Роснефт на руската борса и на лондонската LSE беше извършено през лятото на 2006 г., като нефтената компания успя да привлече средства в размер над 10 млрд. долара.
През последните месеци Citigroup предприе няколко опита за привличане на налични средства чрез продажба на части от своите активи. В края на ноември 2007 г. правителството на Абу Даби чрез фонда Abu Dhabi Investment Authority придоби активи на Citigroup на стойност 7,5 млрд. долара.
От кризата на ликвидността в резултат на ипотечната криза в САЩ пострадаха някои големи банки. Citigroup отписа свои активи на стойност над 6 млрд. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:40 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още