fallback

Unicredit: Sky Europe има спешна нужда от увеличение на капитала

Според анализ на Unicredit бъдещето на авиокомпанията е мрачно и без бързо увеличение на капитала тя трудно ще преживее зимния сезон

10:18 | 17.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Бъдещето на словашката нискотарифна авиокомпания Sky Europe е доста мрачно и без бързо увеличение на капитала едва ли ще успее да преживее тежкия за авиацията зимен сезон, съобщава унгарското издание Portfolio.hu, позовавайки се на анализ на Unicredit. Въпреки подобрените резултати за третото тримесечие банката е променила препоръката за акциите на авиокомпанията от hold (дръж) на sell (продавай).
 
Състоянието на ликвидноста на Sky Europe е повече от обезпокояващо. Кешът е само 11,6 милиона евро срещу 17,6 милиона в края на юни. Според Unicredit компанията има спешна нужда от взимане на кредит или увеличаване на капитала, но имайки предвид моментното състояние, взимането на кредит може да се окаже трудно. От Sky Europe обаче коментираха, че компанията е финансово стабилна и не е заплашена от трудности.
 
Акциите Sky Europe бяха въведени за търговия в края на 2005 година на Виенската и Варшавската фондови борси при емисионна цена от 6 евро. Оттогава с малки изключения цената на акциите винаги е била под емисионната. За последен път компанията увеличи капитала си през 2006 година с 56,3 милиона евро.
Sky Europe лети два пъти на ден от София до Виена.
Още за нискотарифните авиокомпании
Източник: Виенската фондова борса 

*Информацията е актуализирана към 18:20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:33 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още