fallback

Близо половината руснаци биха искали да работят в Газпром

На второ място в приоритетите за потенциални работодатели се нареждат Роснефт и Лукойл – те са избрани от по 23% от запитаните

16:34 | 10.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 44% от руснаците посочват газовия гигант Газпром като най-желаното място за работа, а 38% смятат компанията за най-добрия работодател в страната, показва обширно социологическо проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение, цитирано от Интерфакс.
Допитването е извършено между 1 600 човека в 153 населени места, които са отговорили на въпроса къде биха искали да работят, ако могат да избират.
На второ място в приоритетите си за потенциални работодатели запитаните поставят Роснефт и Лукойл – те са избрани от по 23% от респондентите.
По нататък в класацията за възможността за реализация на най-добра кариера в Русия, запитаните поставят банките Сбербанк (22%) и ВТБ (13%). Ако имат възможност да избират, 15% от запитаните биха предпочели да работят в енергийната компания РАО „ЕЭС России".
В „Руски железници” биха искали да се устроят на работа 12% от запитаните, а в Аерофлот – 9%. Компанията „Норилски никел” се вижда привлекателна за работа на 8% от запитаните, а АвтоВАЗ – за 6%. Около 4% от участниците в проучването нямат нищо против да опитат да се реализират в най-големия руски застраховател - Росгосстрах.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:38 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още