fallback

Цената на петрола с нов спад въпреки новините от ОПЕК

Основна причина за поевтиняването на петрола бяха данните за запасите от бензин на САЩ, които отбелязаха изненадващ ръст

09:55 | 06.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол регистрира трето поредно дневно понижение на борсата в Ню Йорк и падна до шестседмично дъно заради опасенията, че забавянето на световния икономически растеж ще доведе до спад в търсенето на суровината, съобщи Bloomberg.
Основна причина за поевтиняването на петрола бяха данните за запасите от бензин на САЩ, които отбелязаха изненадващ ръст. Тази новина доведе до компенсиране на поскъпването на суровината по-рано през деня заради решението на Организацията на страните износителки на петрол засега да не увеличават добива.
В Ню Йорк черното злато отстъпи с 83 цента (0,9 на сто) до 87,49 долара за барел, при положение че непосредствено след съобщаването на новините от ОПЕК имаше сключени сделки и при 90,39 долара. По време на електронната търговия в САЩ петролът поевтиня с още 96 цента до 86,53 долара за барел. В Сингапур барел петрол с доставка през януари струваше 87,01 долара.
По време на сесията в Лондон вчера контрактите с доставка през януари за петрола от сорта Брент поевтиняха с 1,2 на сто до 88,49 долара за барел. На електронната платформа на борсата цената падна с още 91 цента (1,0 на сто) до 87,58 долара за барел, а в Сингапур се търгуваше по 87,58 долара.
Въпреки големия спад на петролните запаси с близо 8 млн. барела, който се отдава на метеорологичните проблеми, свързани с гъстата мъгла в основните пристанища, запасите от дестилирани горива отбелязаха изненадващ ръст, което показва, че консумацията на гориво в САЩ се ограничава от високите цени.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:02 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още