fallback

Глобиха гръцки производители на млечни продукти за фиксиране на цените

Седемте компании са Vivartia (най-голямата група за хранителни продукти в страната), Mevgal, Fage, Nestle, Olymbos, Kri-Kri и Sergal

15:14 | 04.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

На седем гръцки производителя на млечни продукти е наложена глоба за общо 48,3 млн. евро за фиксиране на цените, съобщи АР.

Според Комисията по конкуренцията в страната пет от компаниите са се споразумели през 2004 да замразят цените, които са плащали на млечните ферми, а някои от компаниите са обменяли информация за цените и са се договорили за фиксиране на цената на киселото мляко.

Гръцката Асоциация на производителите на млечни продукти също е нарушила правилата за конкуренцията, смятат от комисията.

Седемте компании са Vivartia (най-голямата група за хранителни продукти в страната), Mevgal, Fage, Nestle, Olymbos, Kri-Kri и Sergal.

През октомври бе съобщено, че Vivartia, която тази година купи българската Обединена млечна компания (ОМК), планира инвестиции в размер на 800 млн. евро за периода 2008-2012 г., като бизнес планът на компанията за периода предвижда придобивания, географска експанзия на пазарите в Югоизточна Европа и оптимизиране на разходите за повечето от подразделенията й. Групата смята да се фокусира върху увеличаване на дела си на пазара на млечни продукти в България и Кипър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:54 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още