fallback

Петролът поевтинява за втори ден

Черното злато отстъпва от позициите си заради стабилизирането на долара и очакванията за намеса от страна на ОПЕК

09:23 | 13.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола отбеляза понижение за втори пореден ден в резултат на поскъпването на долара и опасността от забавяне на икономиката на САЩ.
Вчера борсата в Ню Йорк остана затворена заради почивния ден в САЩ, като сделки се сключваха на електронната й платформа. Цената на суровия петрол отстъпи с 1,4 на сто до 93,33 долара за барел, но впоследствие възстанови загубите и по време на азиатската сесия в Сингапур барел петрол струваше 94,63 долара.
На борсата в Лондон вчера Брентът отстъпи с 1,2 долара до 91,98 долара за барел. В Сингапур цената на този сорт се понижи с още 4 цента до 91,94 долара за барел.
Освен стабилизирането на долара за поевтиняването на суровината допринесе и публикация в Dow Jones Newswires, според която петролният министър на Саудитска Арабия Али ал-Наими е заявил, че ОПЕК ще обсъди евентуално увеличение на производството на петрол по време на предстоящата среща на организацията, която започва на 5 декември в Абу Даби.
Върху цената на черното злато през седмицата се очаква влияние да окажат данните за петролните запаси на САЩ, като прогнозите са, че те ще отбележат спад за четвърта поредна седмица. Окончателните резултати ще бъдат публикувани в четвъртък, а не както обикновено в сряда, заради честването на деня на ветераните от войните, предава Bloomberg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:53 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още