fallback

Цената на петрола отново пое нагоре

Този път основният фактор са проблемите в добива на суровината, тъй като производството в Северна Америка е затруднено

09:37 | 09.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола отново пое нагоре по време на търговията в САЩ заради спекулациите, че затрудненията в производството на суровината през последните дни ще попречи на опитите да бъде задоволено увеличеното търсене през зимата.

Вчера стана ясно, че заради пожар в най-голямата рафинерия на тексаската компания Valero Energy Corp в Порт Артур преработването на петрол от компанията е понижено. Същевременно с това силни течения възпрепятстват подновяването на производството на 150 хил. барела дневно от Royal Dutch Shell, които на трети ноември са затворили една от платформите си за профилактика, съобщава Bloomberg.

По време на вчерашната сесия черното злато отстъпи с 0,9 на сто (91 цента) до 95,46 долара за барел, след като ръководителят на Фед Бен Бернанке заяви пред Конгреса, че най-голямата икономика в света вероятно ще забави ръста си през последното тримесечие на годината.

На електронната платформа на борсата в Ню Йорк контрактите с доставка през декември поскъпнаха с 1,1 на сто (1,02 долара) до 96,48 долара за барел. В Сингапур барел суров петрол от американския сорт West Texas Intermediate се търгуваше по цена 96,20 долара.

В Лондон Брентът отстъпи с 45 цента до 92,79 долара за барел по време на борсовата сесия, а след нейния край се повиши с 68 цента до 93,47 долара за барел на електронната платформа. Фючърсите с доставка през декември се търгуваха по цена 93,42 долара за барел в Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още