fallback

Газпром иска дял от британската петролна компания Imperial Energy

Руските власти обвиниха Imperial Energy в завишаване на оценката на запасите й от нефт

13:55 | 05.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Финансовото подразделение на гиганта Газпром е кандидат-купувачът на дела от 25 на сто в руското подразделение на британската нефтена компания Imperial Energy, съобщава вестник Financial Times.
Миналата седмица от Imperial, която руските власти обвиниха в завишаване на оценката на запасите й от нефт, заявиха, че са получили оферта за закупуване на 25 на сто от компанията. Инвеститорът не е бил разкрит.
От Imperial са уточнили, че евентуалният купувач има намерение на купи акции на компанията на цена под пазарната, което е довело до спад на книжата.
Imperial Energy в момента обсъжда предложението, като разглежда възможността за допълнителна емисия акции, които ще бъдат продадени на Газпром.
Проверката на дъщерното подразделение на Imperial Energy, започната от руските власти през април, е установила, че компанията има осем пъти по-малко нефт, отколкото е обявила. В края на септември Министерството на околната среда на Русия е уведомило за откритите нарушения чуждестранните инвеститори.
Imperial Energy отрича всички повдигнати срещу нея обвинения, като посочва разликите между методите, използвани от руското правителство и одиторите на компанията, както и разликата във времето при обновяване на данните за оценката на резервите в Русия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:15 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още