fallback

Най-богатият индиец всъщност не бил най-богат на света. Индия в покруса

Вчера новинарските агенция съобщиха, че Мукеш Амбани е задминал по богатство Карлос Слим, състоянието му обаче било грешно изчислено

17:09 | 31.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

След като уважавана индийска новинарска агенция обяви, че индустриалецът Мукеш Амбани е станал най-богатият човек в света благодарение на силния ръст на фондовия пазар в страната, почитателите на Амбани побързаха да отпразнуват това постижение, пише Timesonline.
Бизнес университет в щата Пенджаб дори раздаде сладки на студентите, за да се отбележи събитието, че 50-годишният индиец е задминал по богатство мексиканския магнат Карлос Слим и Бил Гейтс. “Това е момент за гордост за всички индийци”, е заявил Аншу Катариа, декан на университета.
Празнуващите обаче бяха набързо покрусени, след като от Reliance Industries, чийто председател е Амбани, бяха принудени да обяснят, че новинарската агенция неправилно е пресметнала богатството му, оценявайки го на 63,2 млрд. долара.
Правилната цифра е около 50 млрд. долара, тъй като в изчислението на богатството неправилно е било включено петролното подразделение на групата, в което Амбани няма пряко участие, са уточнили от Reliance.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:11 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още