fallback

Разходите на американците за Хелоуин растат, само тези за Коледа по-големи

Общо 5,07 млрд. долара долара се очаква да бъдат изхарчени за празника в САЩ тази година

12:15 | 29.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

С наближаването на Вси светии (Хелоуин) са необходими тикви, украса, костюми, сладкиши. Растящите повече от всякога разходи за празника обаче са плашещи, пише Kiplinger.com.

Общите разходи на американците за Хелоуин тази година се очаква да достигнат 5,07 млрд. долара, като единствено тези за коледните празници ги изпреварват.

Тази година над 36 млн. американци на всякаква възраст смятат да празнуват, обикаляйки по домовете, което е приблизително същият брой като миналата година. Освен децата, около една трета от възрастните смятат да носят костюм или поне да присъстват на парти по случай празника.

Тази година около 7,4 млн. домакинства планират да маскират домашните си любимци. Продавачите отчитат бум в продажбите на костюми за домашни любимци – от такива на дяволи до ангелски костюми.

Очаква се американците да изхарчат средно 23,33 долара за костюм тази година спрямо 21,57 долара миналата година. Освен това средно домакинствата смятат да похарчат близо 20 долара тази година за сладкиши, което е малко повече от миналата година.

Едно от две домакинства ще украси къщата си, за което ще бъдат похарчени общо близо 1,5 млрд. долара, като по този показател Хелоуин се нарежда на второ място след Коледа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:22 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още