fallback

Apple пуска Leopard - новата версия на операционната си система

По информация на Apple новият им продукт предлага 300 нови функционалности

09:45 | 26.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Apple пуска днес новата версия на операционната си система Mac OS X – "Leopard", като лансирането на продукта става с шест месеца закъснение спрямо първоначалните планове, предаде АФП.

"Leopard" излиза и шест месеца след Vista – последната версия на операционната система на Microsoft, както и две години и половина след "Tiger", предишната версия на Mac OS X.

По информация на Apple новият им продукт предлага 300 нови функционалности, сред които е т.нар. "Time Machine", позволяваща автоматично запазване на различни версии на един и същи документ при последователни записвания след промени в него. Сред останалите функционалности са по-големи възможности за родителски контрол при работа на деца с компютъра, по-лесно търсене на записана върху диска информация и др. С новата версия на Mac OS X компанията се надява да спечели по-голям дял от световния пазар в сектора, който все още се държи на повече от 90% от Microsoft и неговия Windows.

За тримесечието, завършило в края на септември, Apple е продала 2,1 млн. компютъра, с което за първи път е премината границата от 2 млн. продажби в рамките на три месеца.

Компютрите, които компанията ще продава занапред, ще са оборудвани с "Leopard". Останалите потребители ще могат да закупят новата версия на цени от 129 долара или 129 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:27 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още