fallback

Гърция глоби Vodafone с 19 млн. евро за подслушване

Още през декември 2006 г. по същата причина на Vodafone е наложена глоба на стойност 76 млн. евро.

17:33 | 19.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцките власти глобиха подразделение на най-големия в света мобилен оператор - британския Vodafone, с 19,1 млн. евро за нарушаване на конфиденциалността на абонатите на компанията, съобщи Ройтерс.
 
През миналата година гръцките власти са открили, че телефоните на над 100 човека, включително на премиера на страната Костас Караманлис, са били подслушвани по време на олимпиадата в Атина през 2004 г.
 
Още през декември 2006 г. по същата причина на Vodafone е наложена глоба от регулаторните органи на стойност 76 млн. евро. От компанията тогава са заявили, че не са съгласни с решението и възнамеряват да го обжалват в съда.
 
От кого и с какви цели са подслушвани телефоните, не е ясно. Инцидентът е станал известен, когато Vodafone е информирал правителството, че неизвестни нарушители използват оборудването на компанията. Позвъняванията на абонатите на Vodafone са се предавали на неустановен приемник с четири антени, намиращ се в центъра на Атина.
Vodafone е най-големият в света мобилен оператор по размер на печалбата. В Гърция компанията заема второ място в сектора с пазарен дял от от 35,6%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:10 | 17.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още