fallback

British Airways търси възможности за сливане

Компанията се оглежда за партньори, за да отговори на предизвикателството от страна на обявения вчера джойнт венчър между Delta и Air France

10:33 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Британската авиокомпания British Airways (BA) търси възможности за сливане, чрез което може да бъде създаден голям трансатлантически превозвач в отговор на обявения вчера джойнт венчър между Delta и Air France, съобщи вестник Times.

Според източници на изданието British Airways води преговори с Майкъл Бишоп – мажоритарният акционер на британския превозвач BMI.

BA разглежда и възможността за нов опит за сливане с American Airlines, въпреки че предишните два са били забранени от органите по конкуренцията, съобщава още Times.

Вчера от Air France и щатската Delta Air Lines обявиха създаването на джойнт венчър за дестинациите, свързващи големите американски градове и Европа от лондонското летище Хийтроу.

От десетилетия достъпът на САЩ до Хийтроу беше ограничен до два щатски и два британски превозвача, които понастоящем са съответно American Airlines и United Airlines и BA и Virgin Atlantic.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:27 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още