fallback

Alitalia се продава отново, кандидатстват шест компании

Между претендентите са Air France-KLM Group, Deutsche Lufthansa и Аeрофлот

11:22 | 09.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Италианската авиокомпания Alitalia води преговори за продажбата на 49,9% от акциите си с шест потенциални купувача, между които Air France-KLM Group, Deutsche Lufthansa и Аeрофлот, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на съобщение от компанията.

Между претендентите са също американската инвестиционна компания TPG Inc., италианската частна авиокомпания Air One и група инвеститори начело с италианския бизнесмен Антонио Балдасаре. 

„Alitalia възнамерява да завърши преговорите по възможност в максимално кратки срокове”, се казва в заявлението след заседанието на Съвета на директорите на компанията, на което те са били информирани за хода на преговорите с потенциалните купувачи. 

Акциите на авиокомпанията са снижили стойността си от началото на годината с 22% и нейната пазарна стойност сега се оценява на 1,13 млрд. евро. 

Италианското правителство вече неведнъж се опитва да продаде своя 49,9%-ен пакет акции от Alitalia, която за последните две години има загуби в размер на 2 млрд. евро.

Все още не е известно дали продължават да са в сила условията за продажбата на държавния пакет акции, свързани със запазване броя на работните места и на мрежата от дестинации, които станаха основната причина за провала на предния опит да се продаде превозвачът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:24 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още