fallback

Цената на петрола отново пое нагоре

За повишението влияние оказаха данните за запасите от бензин и дестилирани горива в САЩ

10:11 | 05.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола на борсата в Ню Йорк отново се повиши над 81 долара за барел, след като изнесените вчера данни за запасите от бензин на САЩ са показали неочакван спад през последната седмица.
От енергийното министерство на страната обявиха вчера, че запасите от бензин са намалели с 41 хил. барела за последната седмица, докато запасите от дестилирани горива (гориво за отопление и дизел) са се понижили с 1,17 млн. барела.
Суровият петрол с доставка през ноември вчера поскъпна с 1,9 на сто, или 1,50 долара, до 81,44 долара за барел на борсата в Ню Йорк. По време на търговията на електронната платформа на борсата цената се понижи с 20 цента до 81,22 долара за барел. В Сингапур цената на барел петрол също беше на ниво от 81,22 долара за барел.
 
Петролът от сорта Брент поскъпна с 2,3 на сто, или 1,78 долара, до 78,97 долара за барел на борсата в Лондон. Контрактите с доставка през ноември на Брента се търгуваха по цена 78,68 долара за барел на борсата в Сингапур.
През последните дни петролът отбеляза спад в цената заради повишаващата се стойност на долара и данните за петролните запаси на САЩ от сряда, които показаха изненадващ ръст за края на септември.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:23 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още