fallback

Петролът с нов спад

Причини за понижението са изненадващите данни за увеличаване на петролните запаси на САЩ и поскъпващият долар

09:30 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът регистрира изненадващ спад по време на вчерашната търговия в резултат на изненадващите данни за увеличение на петролните запаси в САЩ.
Запасите, които бяха обявени вчера от енергийното министерство на страната, показаха ръст от 1,14 млн. барела за седмицата до 28 август. Прогнозите на специалистите бяха, че запасите ще отбележат спад с 550 хил. барела, което трябваше да затвърди очакванията, че САЩ няма да успее да задоволи повишаващото се през зимния сезон търсене на горива.
Суровият петрол с доставка през ноември на борсата в САЩ отстъпи с 11 цента до 79,94 долара за барел. След борсовата сесия на електронната платформа на нюйоркската борса суровината поевтиня с още 39 цента (0,5 на сто) до 79,55 долара. В Сингапур лекият петрол се търгуваше по цена 79,75 долара за барел.
В Лондон брентът загуби 19 цента (0,3 на сто) от цената си и приключи сесията на ниво 77,19 долара за барел. На електронната платформа на лондонската борса цената се понижи с още 0,5 на сто (36 цента). В Сингапур брентът с доставка през ноември струваше 76,98 долара за барел.
За по-ниските цени на петрола влияние оказва стабилизирането на американската валута. За трети пореден ден тя поскъпва спрямо основните валути, което спомага за намаляване на цените на всички основни суровини.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още