fallback

Акциите в САЩ потънаха заради лошите данни за пазара на домове

16:31 | 03.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Във вторник пазарът пое надолу, разочарован от слабите икономически данни от САЩ. Все пак инвеститорите останаха позитивно настроен, тъй като все още слабият пазар на домове подкрепя очакванията за по-нататъшно намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв.
Данните от Националната асоциация на брокерите на домове показаха, че индикаторът планирани продажби на домове се е понижил с 6,5% през август в сравнение с юли и с 21,5% на годишна база, като това според анализаторите предполага и по-нататъшно продължаване на низходящия тренд в този сектор в следващите месеци.
Според някой анализатори пазарът на акции вече е достигнал своя пик, в който лошите новини се възприемат като добри и добрите новини се възприемат също за добри. Затова, ако предстоящите корпоративни отчети не удовлетворят очакванията на Wall Street, е твърде вероятно пазарът отново рязко да спадне.
Две от базираните в Северна Америка банки - Citigroup Inc. и Toronto Dominion Bank, оповестиха за предстоящи придобивания въпреки по-затегнатите условия на кредитния пазар от нормалното.
Базираната в Канада TD Bank Financial Group се съгласи да закупи Commerce Bancorp Inc. за 8,5 млрд. долара в акции и брой. Това не повлия особено позитивно на инвеститорите и цената на акциите и на двете банки спадна, като тези на Toronto Dominion поевтиняха с над 5% до 72.79 долара за акция.
Междувременно Citigroup оповести, че ще закупи останалата част от акциите на Nikko Cordial Corp на стойност 4,6 млрд. долара. Досега компанията притежаваше 68 % от Nikko, която е третата по големина брокерска компания в Япония.
Технически анализ
Dow Jones
Dow консолидираше във вторник между рекордното ниво от предходната сесия и предходния най-висок връх от края на юли. Засега настроенията остават силно позитивни и е много вероятно възходящият тренд да продължи и през следващите сесии, ако индексът съумее да пробие нивото от 14 150. В обратна посока първоначална подкрепа е 14 015, като ерозирането й ще бъде сигнал за връщане към ключовите нива при 13 700-13 450 областта.

Подкрепа

14 015

13 970

13 700

Съпротива

14 150

14 700

14 450

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още