fallback

Цената на петрола с лек спад

Въпреки понижението цените в Ню Йорк остават около 82 долара в очакване на развитието на сезона на ураганите

09:19 | 21.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се задържа на нива около 82 долара за трети пореден ден, след като Мексиканският залив бе засегнат от поредната тропическа буря. Тя принуди някои производители, сред които и Royal Dutch Shell, Exxon Mobil, и Anadarko Petroleum, да съкратят производството с около 360 хил. барела, или близо 28 на сто, съобщава Bloomberg.

Суровият петрол с доставка през ноември на борсата в Ню Йорк се понижи с 0,16 на сто до 81,65 долара за барел, след като вчера цената му беше 81,78 долара. В Сингапур суровината се продава на цена 81,62 долара за барел.

Вчера изтече срокът за сключване на октомврийски контракти, като бе регистрирана най-високата цена в рамките на отделна сесия – 83,90 долара за барел. Търговията с фючърсите за октомври приключи на цена 83,32 долара.

Петролът от сорта брент с доставка през ноември в Лондон също поевтиня леко, достигайки цена 78,90 долара, или с 0,24 на сто по-малко от вчера за барел. По време на азиатската търговска сесия цената в Сингапур също беше 78,90 долара.

Цената на черното злато отбелязва рекордно повишение за последните седем дни, след като метеорологичните прогнози предсказват засилване на бурите, американските запаси спаднаха, а слабият долар подпомогна ръста на цените на всички суровини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:38 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още