fallback

Air France-KLM обмисля сливане с Alitalia или Iberia

Президентът на френско-холандския превозвач, заявява, че процесът на консолидация в сектора не е приключил и че предстоят нови негови етапи

12:49 | 17.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Авиокомпанията Air France-KLM обмисля евентуално сливане с друг европейски превозвач, който може да бъде или Alitalia, или Iberia, пише вестник Financial Times. Жан-Сирил Спинета, президент на френско-холандския превозвач, заявява в интервю за изданието, че процесът на консолидация в сектора не е приключил и че предстоят нови негови етапи.
Според италианските медии Air France-KLM е възможен купувач на Alitalia, след като през юли приватизационната процедура за компанията приключи с неуспех. От Alitalia обаче опровергаха миналата седмица информация, разпространена от агенция Ansa, според която превозвачът води преговори на високо ниво за сделка с френско-холандския си конкурент.
От своя страна, Air France-KLM твърди, че няма да прояви сериозен интерес към компанията, докато последната не сложи финансите си в ред.
По думите на Спинета Air France-KLM е имала „неформални“ разговори с потенциални финансови партньори от Испания, но, че все още няма започнати преговори с Iberia.
Според него положението на Iberia е добро, но акционерите и ръководителите на компанията изглежда смятали, че „консолидацията е неизбежна и че е по-добре процесът да се ускори, вместо да се чакат действия в по-трудна ситуация“.
„В момента сме в етап на оценка на потенциала на сътрудничеството с Iberia“, допълва Жан-Сирил Спинета.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:32 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още