fallback

Петролът отново поевтинява

Суровината отстъпва за втора поредна сесия, след като миналата седмица беше достигнат исторически максимум в цената й

09:32 | 17.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на петрола през първата търговска сесия за седмицата продължиха да отстъпват от рекордните стойности, регистрирани през изминалата седмица. Върху спада повлияха новините около тропическата буря Ингрид, след като през уикенда стана ясно, че тя няма да удари Мексиканския залив и да наруши производството на суровината, съобщава Bloomberg.

На електронната платформа на нюйоркската стокова борса суровината се търгува за 78,39 долара за барел или с 0,9 на сто по-малко от петък. По време на първата за седмицата сесия в Азия суровият петрол понижи цената си до 78,55 долара за барел в Сингапур.

В петък петролът понижи цената си с 99 цента или 1,2 на сто до 79,10 долара за барел, след като предишния ден търговията приключи на рекордните нива от над 80 долара за барел.

Брентът с доставка през ноември поевтиня с 47 цента или 0,6 на сто спрямо петък и на електронната платформа на Лондонската борса се търгуваше по цена 75,75 долара за барел. В Сингапур фючърсите се търгуваха по 75,83 долара, или с 1,2 на сто по-евтино от петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:48 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още