fallback

Пазарът на цифрови рамки за снимки ще надхвърли 42 млн. броя до 2011

Ръстът ще бъде обусловен от добавянето на нови функционалности, по-големи размери и по-ниски цени

16:37 | 11.09.07 г.

Световният пазар на цифрови рамки за снимки ще достигне 42,3 млн. броя до 2011 г., като продажбите в САЩ ще формират 54% от общия обем, сочи първото проучване на сегмента, представено днес от IDC.

За сравнение през миналата година пазарът на цифрови рамки в света е достигнал 2,8 млн. броя, като средната продажна цена за една рамка е била 168 долара, сочат още данните.

Ръстът ще бъде обусловен от добавянето на нови функционалности, по-големи размери и по-ниски цени, коментират анализаторите.

„Ниските цени, качествените продукти и нарастващият потребителски интерес засилиха продажбите през 2006 г.“, коментира Том Майнели, анализатор в IDC. Според него в бъдеще пазарът ще отбележи „звезден ръст“, ако индустрията успее да се справи с търсенето.

Цифровите рамки ще бъдат все по-търсени във всички региони на света заради желанието да разглеждаме снимките си на дисплей, а не отпечатани, добавят от IDC. За да имат успех обаче рамките ще трябва да поддържат и безжичен достъп, смятат анализаторите.

Най-голям дял от пазара през миналата година са формирали рамките с размер 5 на 6,9 инча, но през тази ще доминира категорията 7 на 8,9 инча и ще запази лидерството до 2011 г.

Цените на рамките ще бъдат основен фактор при покупка, като се очаква в световен мащаб да се понижат средно с 16,5% от 2006 г. до 2011 г.

Цифровите рамки показват дигитални снимки, като идеята на продукта е да се избегне нуждата да се принтират. Някои могат да показват само снимки във формат jpeg, но други поддържат и мултимедийно съдържание.

Някои модели могат да зареждат снимки от интернет чрез RSS, сайтове за споделяне на съдържание като Flickr и Picasa или от e-mail. Последните обикновено имат безжична връзка. Повечето рамки показват снимките една след друга, като интервалът между тях може да бъде регулиран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още