fallback

Цената на златото достига най-високата си стойност от май 2006 насам

Металът поскъпва в резултат на пренасочване на ресурсите от волатилните борсови пазари към смятаната за стабилна суровина

14:10 | 10.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на златото се покачва за четвърти пореден ден и в Лондон вече достига най-високата си стойност от май 2006 насам. Ръстът на суровината се дължи на падащите борсови пазари, тъй като инвеститорите използват благородния метал като спасителен остров.
Златото с незабавна доставка добави 4,92 долара (0,7 на сто) към цената си и достигна 706,26 долара за унция. Най-високото ниво за днес беше на стойност 707,09 долара за унция. През последната седмица цените на суровината се покачиха с 4,9 на сто, което представлява най-високият седмичен ръст от юли 2006 насам.
Златото се търгува по цена над 700 долара за унция за втора поредна сесия, след като на 7 септември достигна това ниво за пръв път от шестнадесет месеца насам. В настоящия момент борсовите индекси в Азия, Европа и САЩ се търгуват "на червено" заради финансовата криза, която започна от американския ипотечен сектор, и слабите данни за японската икономика от миналата седмица.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:16 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още