fallback

Атомстройекспорт и Алмаз-Антей подписаха стратегическо партньорство

Партньорите ще обединят силните страни на структурите си при реализацията на инвестиционни проекти в областта на енергетиката

11:24 | 03.09.07 г.

Руската „Атомстройекспорт” и концернът „Алмаз-Антей” подписаха меморандум за сътрудничество на енергийния пазар при изграждането на генериращи мощности (в това число и на АЕЦ), съобщиха от компаниите.
Съгласно подписания меморандум партньорите ще обединят силните страни на структурите си при реализацията на инвестиционни проекти в областта на енергетиката, за да осигурят на развитието на производства за нуждите на енергетиката на напредничавите предприятия от военнопромишления комплекс.
Концернът „Алмаз-Антей” е една от най-големите компании във военнопромишления комплекс в световен мащаб. Понастоящем тя обединява всички руски структури, които се занимават с разработването и производството на средства за противовъздушна отбрана, в това число зенитни ракетни комплекси и системи, информационни средства с различно предназначение, средства за управление и връзка, а също така системи и комплекси за не стратегическа противоракетна отбрана. Предприятията от концерна участват в изработването на едрогабаритно оборудване за атомната енергетика.
„Атомстройекспорт” изпълнява междуправителствени договори за изграждане на обекти на ядрената енергетика в чужбина. В момента тя изгражда едновременно няколко атомни реактора в Китай, Индия, Иран и България. В края на миналата година Атомстройекспорт и Националната електрическа компания подписаха предварително споразумение за изграждането на АЕЦ “Белене”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:34 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още