fallback

Петролът с нов ръст

След покачването с около 1 на сто по време на петъчната търговия днес цените на суровината остават относително стабилни

09:12 | 03.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол се повиши леко и вече достига четириседмичен връх. Причината за покачването са новините около урагана Феликс - поредната стихия, заплашваща производството на суровината в Мексиканския залив.
Според последните прогнози на Националния център за урагани Феликс вече е преминал в най-високата, пета, степен. Синоптиците прогнозират, че ако се запази сегашният път на бурята, на пети септември ще бъде засегнат Белиз, след което и южната част на Мексиканския залив, където се намира около една четвърт от производството на САЩ.
Суровият петрол с доставка през октомври се търгуваше за 74,04 долара за барел в Ню Йорк в края на петъчната търговия. В края на миналата седмица цената на петрола се повиши с около 1 на сто, или 68 цента в сравнение с четвъртък. В Сингапур цената за барел от суровината е 74,11 долара.
В Лондон контрактите на Брента с доставка през октомври се търгуваха на цена 72,69 долара за барел, което е с 1,1 на сто повече от 31 август. В Сингапур цената на този сорт достигна 72,77 долара за барел.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:11 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още