fallback

Транснефт проектира продължение на нефтопровода Източен Сибир–Тихи океан

Вече са построени 1 130 км от нефтопровода

13:49 | 28.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

„Транснефт” е готова да пристъпи към проектиране на продължение на маршрута на нефтопровода Източен Сибир – Тихи океан, съобщи Итар-Тасс, цитирайки изказване на президента на руската компания Семьон Вайнщок на среща при президента Владимир Путин.
Вайнщок е пояснил, че компанията чака разрешение от правителството да започне работа по проекта, но вече има готовност за това.
По думите му вече са построени 1 130 км от нефтопровода, като се работи нормално едновременно по всички участъци на маршрута – Якутия, Амурска и Иркутска област.
Ръководителят на „Транснефт” е уведомил президента на Русия, че компанията е завършила проектирането на Балтийска тръбопроводна система-2 и след съответната експертиза „трябва да се вземе решение относно качествените характеристики на новото направление”.
„Що се отнася до Каспийския тръбопроводен консорциум (КТК) и нефтопровода Бургас-Александруполис, то и по двата проекта имаме успешни решения”, е казал още Вайнщок, добавяйки, че по проектите има напредък.
„Транснефт” е една от компаниите от руска страна, участващи в Международната проектна компания (МПК) за реализирането на проекта „Бургас-Александруполис”. Както е известно, делът на руската страна е 51%, а на българската и гръцка – по 24,5%. Вчера и днес в Атина се водят разговори във връзка с МПК.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:58 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още