fallback

Ватиканът откри чартърна авиолиния за поклонници

Полетите ще се извършват до френския град Лурд, Ченстохов в Полша, Сантяго де Компостела в Испания, Фатима в Португалия, Йерусалим и Синай в Близкия Изток

16:55 | 27.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Ватиканът откри нискобюджетна авиолиния, с помощта на която католическите поклонници могат да стигат до светите места, съобщава ВВС. Първият чартърен самолет с поклонници на борда е излетял днес по обяд по маршрута Рим – Лурд (Франция).
 
Предвижда се, че освен френският град Лурд, в картата на полетите ще бъдат включени такива популярни места за поклонничество като Ченстохов в Полша, Сантяго де Компостела в Испания, Фатима в Португалия, Йерусалим и Синай в Близкия Изток. По-нататък чартърните самолети на Ватикана ще стигат чак до Мексико.
Очаква се, че за първата година от функционирането си Ватиканските авиолинии ще превозят около 150 хил. човека.
Ватиканът е сключил съответното споразумение за осъществяване на превозите за срок от 5 години с неголямата авиокомпания Mistral Air, принадлежаща на италианското пощенско ведомство. Два от нейните самолети вече са пребоядисани в цветовете на Ватикана – жълт и бял.
За отбелязване е, че на територията на Ватикана няма летище, а само хеликоптерна площадка, използвана за по-близките пътувания на папата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още