fallback

По-балансирана краткосрочна картина на щатския пазар

16:35 | 22.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Стабилизация и известно подобрение на сентимента започват да се забелязват на пазара, който, въпреки че не реализира съществено повишение през вчерашната търговия, все пак успя да устои на негативните новини.

Поредното съобщение за проблем на компания в сектора на ипотечното кредитиране беше възприето относително добре от инвеститорите. Capital One съобщи, че ще прекрати дейността на подразделението си Green Point и ще запише загуба в размер на около 860 млн. долара поради експозицията си към ипотечните кредити. В този смисъл само преди дни едва ли някой щеше да се колебае дълго преди да разпродава акции, но в настоящия момент „пренасищането” с негативни новини, както и решителната позиция на Федералния резерв изглежда дават някакъв резултат. Това не означава, че вече е формирана стабилна база под пазара, рисковете далеч не са изчерпани, но поне временна стабилизация е вероятен сценарий за следващите дни.

Липсата на ключови корпоративни и макроновини остави пазара без теми за търговия и началото на сесията беше относително спокойно, дори вяло. Dow Jones се колебаеше около 13 100 пункта, а S&P 500 - около 1445.

 

Преди началото на сесията имаше спекулации, че на срещата между Бернанке, Полсън и Дод (председател на банковата комисия в Сената) ще се стигне до заключението, че се налага редукция на лихвите. Това обаче престана да бъде фактор на пазара, а самият Полсън коментира, че икономиката е силна, но от друга страна проблемите на капиталовите пазари ще се отразят и на реалната икономика, което в крайна сметка даде известен негативен тон на търговията след доброто начало.

На специфично фирмено ниво новини имаше за Target Corp., която обяви подобрение на рентабилността и бизнеса с кредитни карти, акциите поскъпнаха с повече от 1,0% при старта на търговията.

Технически анализ

Dow Jones

Няма съществена промяна спрямо вчера, Dow не успя да задържи пробива под ключовия тренд на 12 780 и дори регистрира възходяща реверсираща структура. Убедителен пробив над 13 160 областта ще бъде сигнал за неутрална средносрочна картина и ще даде възможност за поскъпване към 13 440. Последното ще бъде детерминиращо за промяна на сентимента. В непосредствен план подкрепа има при 12 915 и при 12 760, като ерозирането на последното ще постави на прицел отново 12 510.

 

Подкрепа

12 915

12 760

12 510

Съпротива

13 160

13 330

13 440

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:07 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още