fallback

Нов спад за петрола

"Черното злато" отстъпва заради новините около урагана Дийн

09:54 | 22.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на суровия петрол се доближиха до седемседмично дъно на борсата в Ню Йорк след новината, че ураганът Дийн е отслабил скоростта си до първа степен и няма да застраши производството на САЩ.

Контрактите с доставка октомври достигнаха цена от 69,65 долара за барел в Ню Йорк, което представлява спад от 2 на сто в сравнение с вторник. Сделките с доставка през септември, срокът за чието сключване приключи днес, отстъпиха с 2,3 на сто до цена 69,47 долара за барел.

На борсата в Сингапур барел от „черното злато“ струваше тази сутрин 69,66 долара. Брентът на Лондонската борса е на цена 68,75 долара.

Спадът в цените се дължи на факта, че предварителните прогнози за урагана Дийн сочеха, че той ще премине през територия, в която са разположени голяма част от американските платформи и рафинерии. След като тези очаквания не се оправдаха, на борсите се наблюдават разпродажби на петролните контракти.

Според специалисти спадът ще продължи още известно време заради търсенето на „свежи“ пари от спекулантите и опитите за прибиране на печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:40 | 14.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още