fallback

Цените на петрола с нов спад

След прогнозите за пътя на урагана Дийн котировките отбелязаха понижение

10:06 | 20.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол на борсата в Ню Йорк отбеляза понижение след прогнозите, че ураганът Дийн ще подмине районите с най-голямо производство на суровината в Мексиканския залив, където се добива около 27 на сто от цялата продукция на страната.

Ураганът, който вече премина в степен 4, удари днес Ямайка и според синоптиците утре може да достигне до мексиканския полуостров Юкатан.

Новините за пътя на стихията доведоха до спад в цените на петрола до 71,04 долара в САЩ и 71,27 долара в Сингапур рано тази сутрин. Към момента в Ню Йорк фючърсите на „черното злато“ се търгуват на цена 71,28 долара. Незабавната доставка на барел Брент струва 68,69 долара, което е с 1,3 на сто по-малко от петък.

Спадът в цените на петрола продължава тенденцията от изминалата седмица, когато единствено новините около ураганите успяха да доведат до повишения около средата на седмицата. В петък в резултат на действията на Фед по отношение на сконтовия процент цената на петрола се покачи с 1,4 на сто до 71,98 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:54 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още