fallback

Волатилна търговия на щатските пазари

17:10 | 08.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Във вторник пазарът в Щатите бе силно волатилен, главно в очакване на решението на ФЕД за бъдещата политика относно промяната на основния лихвен процент. През по-голямата част от търговската сесия щатските акции се търгуваха предимно на положителна територия, но след излизането на решението на ФЕД за запазване на основния лихвен процент на сегашното му ниво от 5,25% пазарът се плъзна надолу и Dow загуби почти 100 пункта, след което силни „бичи” настроения обърнаха пазара и индексът достигна почти 100 пункта на положителна територия.
От ФЕД подчертаха, че осъзнават рисковете, които идват главно от инфлационния натиск и сектора на пазара на домове. Но в същото време очакват умерен растеж през следващите месеци въпреки волатилния финансов пазар и затегнатите условия по кредитирането и продължаващата корекция на пазара на домове.
Очакванията на анализаторите са че ФЕД ще задържи лихвените нива до края на годината, предпочитайки да наблюдава и да бъде сигурен, че инфлацията се е стабилизирала до приемливи нива, преди да предприемат някакво решение за намаляване на лихвеното ниво.
Wall Street също приветства и отчета на министерството на труда, което оповести, че производителността на труда е нараснала с 1,8 % на годишна база, което е повече от двойно на производителността на труда от първото тримесечие, която тогава нарасна само с 0,7%. В същото време разходите за труд са нараснали с 2,1%, което намаля диференциала между разходите за труд и производителността на труда, което донякъде сваля напрежението около инфлационния натиск. Петролът също подкрепи пазара, като продължи да пада като достигна 71,68 долара за барел, след като миналата седмица се търгуваше на рекордни нива над 78 долара за барел. На корпоративно ниво Marsh & McLennan Cos. падна с 4,6% до 26,38 долара поради засилилия се риск в застрахователния бизнес и консултантските услуги. В същото време компанията одобри решението да откупи обратно 1,5 млрд. акции. Техническа картина Dow Jones
 
Dow проби за кратко във вторник краткосрочната си съпротива на нивото 13 500, но така и не се задържа над нея, което щеше да означава продължаване на възходящия тренд. Въпреки това настроенията са силно позитивни и най-вероятно през следващата сесия пробива на това ниво ще бъде факт. Спад и задълбочаване на корекцията можем да очакваме при спад под нивото 13 200. Силният дългосрочен тренд остава в сила и няма да е изненада, покачването на индекса и пробива на следващите нива на съпротива 13 695 и 13 815.
 
 

Подкрепа

13 395

13 200

13 150

Съпротива

13 500

13 695

13 815

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:53 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още