fallback

Dolce vita гратис

Многобройни италиански сайтове предлагат възможности за безплатно ползване на услуги или продукти – от квартира и хранителни стоки до телефонни разговори

13:40 | 03.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Многобройни италиански сайтове предлагат възможности за безплатно ползване на услуги или продукти – от квартира и хранителни стоки до телефонни разговори, пише онлайн изданието ПронтоСофия.

В доста на брой общини, като се започне от Рим, съществуват места, където човек може да ползва гратис интернет. В парковете на „Вила Ада“ и „Вила Боргезе“ във Вечния град има пунктове, където можете да свържете компютъра си безплатно.

Вървейки из града пък, можете да получите почти на всяка улица безплатен всекидневник – вече се издават няколко подобни вестника в големите градове.

От септември в мрежата ще може да се посети сайта www.viveregratis.it, където създателят му Франческо Гаудино смята да събере всички асоциации и ресторанти, които предлагат храна гратис.

Многобройни земеделски ферми са склонни да даряват продуктите, които са част от свръхпроизводството им, тъй като в противен случай те трябва да отидат за боклука. Става въпрос за кафе, тестени продукти от рода на спагетите, портокали, грозде, но също така и за дрехи.

В Италия е възможно да се ползват гратис и телефонни услуги. Мобилният телефонен оператор „3“ например предлага тарифа, при която телефонната карта на потребителя се зарежда посредством всяко получено обаждане или есемес. По този начин телефонният кредит може да достигне и 400 евро.

На сайта www.freeonline.it пък е възможно да се намерят безплатни технологични продукти.

Гратис може и да се живее – в Милано например многобройни пенсионери приютяват в къщите си студенти, които плащат само за консумативи. Подобни оферти могат да се намерят на www.scambiocasa.com, www.hospitalityclub.org, www.couchsurfing.com. Успех имат и сайтовете за взаимна размяна на апартаменти по време на ваканции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:14 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още