fallback

Новооткрит филиал на Air Liquide в Сърбия подписа договор с Монбат

Air Liquide Belgrade ще доставя течен кислород и ще предоставя свързани услуги за операциите на българското дружество в сръбския град Инджия

11:55 | 31.07.07 г.

Френският доставчик на промишлени газове Air Liquide съобщи, че е основал филиал в Сърбия.

Air Liquide Belgrade е подписал нов договор с българския производител на акумулатори Монбат за дейността му в Сърбия, съобщават още от френската компания и уточняват, че българското дружество е клиент на Ер Ликид България от януари 2005 г. и в момента развива дейности в сръбския град Инджия, на 40 км от Белград. Air Liquide ще доставя течен кислород и ще предоставя свързани услуги за операциите там. Доставките на газ ще се извършват от източници на Air Liquide в региона.

Френската група не е разкрила финансовите параметри на договора.

Компанията съобщава също, че българското й подразделение Ер Ликид България ще стартира нови дейности за производство на течности до края на годината.

Компанията присъства у нас от края на 1999 г., като експлоатира цеха за кислород на медодобивния комбинат Юнион Миниер в Пирдоп.

От края на миналата година френската компания има подразделение и в Румъния.

Присъединяването на България и Румъния към ЕС улеснява логистичните операции в региона и взаимодействието с Air Liquide Hellas в Гърция, уточняват от компанията.

„Радваме се, че разширяваме дейностите в този многообещаващ регион на Югоизточна Европа, където отчитаме нарастване на търсенето на индустриални газове“, коментира Клаус Шмийдер, старши вицепрезидент на френската група.

Air Liquide е производител на индустриални и медицински газове като кислород, азот, водород и други и предоставя свързани услуги на компании в редица сектори, сред които стоманодобив, металургия, рафиниране на нефт, химическа промишленост, електроника, здравеопазване и други.

Създадена през 1902 г., компанията днес има 130 филиала в над 70 държави.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:42 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още