fallback

Лек спад в цената на петрола

Фючърсите на суровия петрол с доставка през септември поевтиняха с 19 цента до 76,83 долара за барел в понеделник в Ню Йорк

10:20 | 31.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се понижи тази сутрин в Азия на фона на очаквания, че докладът на американското енергийно министерство в сряда ще покаже, че запасите от бензин на страната са се увеличили, след като за шеста поредна седмица щатските рафинерии повишават капацитета си. Фючърсите на суровия петрол с доставка през септември поевтиняха с 19 цента до 76,83 долара за барел в понеделник в Ню Йорк, след като по време на сесията моментно бяха достигнали ниво от 77,33 долара. Тази сутрин цената продължи да пада и стигна до 76,68 долара за барел.

„Натовареният откъм шофиране летен сезон е към края си“, коментира пред Bloomberg Оливър Стивънс от брокерската компания IG Markets. По думите му засиленото търсене на бензин в САЩ скоро няма да може да бъде посочвано като ценообразуващ фактор за петрола.

Освен върху излизащия утре правителствен доклад, в който се очакват данни за средно увеличение на капацитета на рафинериите с 0,7 процентни пункта до 92,4%, анализаторите са обърнали поглед и към разнопосочните сигнали от страна на ОПЕК.

Различни представители на картела дават противоречива информация относно намеренията на картела за повишаване на производството на петрол, като по-голяма яснота по въпроса ще има едва през септември, когато във Виена ще се проведе следващата среща на организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:39 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още