fallback

Сделка между британски застрахователи създава компания за 9 млрд. паунда

Това е добра сделка и за двете страни - Friends отбелязва растеж, а Resolution разполага със средства, смятат анализатори

15:42 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Британските застрахователи Resolution и Friends Provident са в напреднал етап на преговори за сливане, което ще създаде компания с капитализация от близо 9 млрд. паунда, съобщи Ройтерс.

След месеци на спекулации за възможни сливания на британски животозастрахователи потвърждението на преговорите между двете компании повиши акциите им, като тези на Friends поскъпнаха с над 7%.

В съобщението на двете групи не се уточняват параметрите на сделката, но става ясно, че Resolution, който е с малко по-голяма пазарна капитализация, ще притежава 50,9 на сто от новата компания. Очаква се също така Resolution да излъчи двамата топ ръководители.

"Това е добра сделка и за двете страни - Friends отбелязва растеж, Resolution разполага със средства, а пазарът досега не обръщаше внимание на акциите и на двете компании, защото нямаха това, с което разполага другата", коментира Питър Елиът от Man Securities.

Сливането на двете застрахователни групи ще създаде четвъртия по големина животозастраховател на Острова с пазарна капитализация от около 8,7 млрд. паунда по сегашни стойности на акциите.

Акциите на Friends се търгуват с ръст от 7,97 на сто до 201,25 пенса, а тези на Resolution добавиха 0,79 на сто до 634 пенса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:59 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още