fallback

Русия догони Китай по инвестиции

Основните сфери, които привличат инвестиционни интереси, са стоманеният сектор, банковите институции и електроенергията

11:55 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Русия догони Китай по темп на растеж на направените инвестиции в страната, коментират анализатори в Москва, цитирани от АФП, след обявяването на официалните цифри за ръст от 27,2% на вложенията в Русия за юни 2007 спрямо юни 2006 г.

Капиталовите инвестиции са достигнали през миналия месец рекордните 579,8 млрд. рубли (16,6 млрд. евро), показаха в петък данните на руската статистическа служба.

Това е абсолютен рекорд от 1992 г. насам, което отвежда ръста на капиталовите инвестиции за първото шестмесечие до ниво от 22,3%. Този растеж вече е сравним с растежа в Китай, където покачването в градските райони за полугодието възлиза на 26,7%, се казва в доклад на инвестиционната банка Deutsche UFG.

Основните сфери, които привличат инвестиционни интереси, са стоманеният сектор, банковите институции и електроенергията. „Досега в историята на Русия не е бил наблюдаван подобен ритъм на растеж“, пише вестник „Ведомости“, коментирайки инвестиционния бум. Според изданието големи вложения се правят и в селскостопанския сектор и сектора на недвижимите имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:53 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още