fallback

Bulgari се оглежда за интересни придобивки

Бижутерският гигант търси нещо „наистина интересно и, което е по-важното, на разумна цена“

13:09 | 16.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Bulgari

Бижутерската компания Bulgari търси възможности за голямо придобиване, но за момента не вижда нищо интересно на хоризонта, става ясно от изявление пред италианската преса на управителя на групата Франческо Трапани.

По думите му евентуална голяма сделка представлява приоритет за Bulgari. "В момента имаме възможност да осъществим голяма операция. В действителност обаче на пазара няма нищо“, казва Трапани.

Бижутерският гигант търси нещо „наистина интересно и, което е по-важното, на разумна цена“, става ясно от думите на Франческо Трапани. Bulgari, номер три в бижутерския сектор в световен мащаб, има годишен оборот от над един милиард евро. Пазарната капитализация на компанията е близо 3,6 млрд. евро.

Сред гонените цели от групата са производител на известна марка ръчни часовници, фирма за стенни часовници, бижутерска компания и компания, специализирана в сегмента на аксесоарите. Финансовите резултати на Bulgari за шестмесечието се очакват в края на юли, но според анализатори компанията като цяло ще има доста силна година. Оттам вече обявиха, че очакват чистата печалба и оборотът за 2007 г. да нараснат съответно с 8 и 12 на сто. Днес акциите на Bulgari губят 0,25% от стойността си на борсата в Милано, като към момента се търгуват на ниво от 11,86 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:54 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още