fallback

Петролът се търгува близо до 11-месечен връх

Проучване на Bloomberg сочи, че петролът може да се понижи тази седмица

11:29 | 16.07.07 г.

Петролът днес се търгува с малко изменения, след като в края на миналата седмица се повиши до 11-месечен връх поради спекулациите, че доставките от Северно море ще намалеят.

Фючърсите за доставка на Брент се повишиха в петък, след като от Chevron Corp. и ConocoPhillips съобщиха, че затварянето на петролопровод на BP Plc в Северно море ще намали производството на бензин.

„Инвеститорите станаха малко "по-бичи" настроени относно нефта“, коментира пред Bloomberg Тобин Гори от Commonwealth Bank of Australia Ltd.

Фючърсите за доставка на петрол през август се търгуваха на 73,94 долара за барел последно. В петък договорите се повишиха с 1,43 долара, или 2 на сто, до 73,93 долара за барел, което бе най-високата стойност на черното злато от 11 август 2006 г. насам.

Договорите за доставка на лондонския сорт Брент се понижиха с 1 цент до 77,56 долара за барел. В края на миналата седмица Брентът скочи с 1,5 на сто до 77,57 долара за барел. Последно сортът се търгуваше толкова високо на 7 август миналата година.

Фючърсите в САЩ се оценяват спрямо петролния сорт WTI (West Texas Intermediate), а тези в Лондон - спрямо сорта Брент, добиван в Северно море.

Тази седмица петролът може да се понижи поради очакванията бензиновите запаси в САЩ да регистрират ръст.

21 от запитаните 42-ма анализатори от Bloomberg прогнозираха спад на цените на петрола през тази седмица. 16 смятат, че цените на петрола ще се повишат, а 6 прогнозираха малка промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:22 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още