fallback

Нов епизод от сагата Мърдок - Dow Jones

В главните роли в тази серия - магнат в продажбите на дребно и интернет предприемач

11:25 | 11.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Членове на борда на Dow Jones & Co. са се срещнали с магната в сектора на супермаркетите Рон Бъркъл и интернет предприемача Брад Грийнспан с цел да обсъдят алтернативна оферта за закупуване на компанията, съобщи Ройтерс, позовавайки се на запознати източници.
На срещата е била представена поне една идея за евентуална сделка, но повече детайли не са били изнесени и не е ясно как членовете на борда на Dow Jones са реагирали на идеите.
Собственикът на News Corp. Рупърт Мърдок предложи в началото на май 5 млрд. долара, или 60 долара за акция на Dow Jones – издател на бизнес ежедневника Wall Street Journal.
Двете страни постигнаха базово споразумение за защита на редакционната независимост на WSJ, в случай че Мърдок поеме контрола над изданието, но все още обсъждат някои въпроси, включително цената, въпреки че миналата седмица The Business weekly съобщи, че ръководството на Dow Jones е приключило преговорите с Мърдок и че двете страни са се договорили за първоначалната цена от 60 долара за акция.
Въпреки че сключването на сделката с Мърдок изглежда близо, Dow Jones все още се опитва да намери други потенциални купувачи, за да успокои някои членове на фамилията Банкрофт – най-големият акционер на компанията.
Според медийни наблюдатели подаване на конкурентна оферта е малко вероятно, тъй като предложението на Мърдок е много високо.
Както Бъркъл, така и Грийнспан вече са споменавани във връзка със закупуването на Dow Jones. В началото на юни представител на синдикат на служителите на Dow Jones съобщи, че Бъркъл се е присъединил към служителите, за да се опита да отправи контраоферта. От своя страна, Грийнспан е направил предложение за закупуване на дял от 25 на сто от Dow Jones на цена от 60 долара за акция.
Според WSJ Грийнспан е искал да изкупи до половината от акциите на Dow Jones с помощта на инвестиционното подразделение на EchoStar Communications.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:48 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още