fallback

Пазарът в САЩ се покачи в очакване на корпоративни отчети

16:46 | 10.07.07 г.
Автор - снимка
Създател

Wall Street в понеделник пое нагоре в очакване на силно позитивни резултати на корпоративно ниво. Позитивен сантимент към пазара добавиха и спадащата доходност по десетгодишните облигации и продължаващите сделки за придобивания и поглъщания.

Инвеститорите се надяват корпоративните печалби да помогнат в следващите седмици за поемането в стабилна посока на пазара. Alcoa, най-големият производител на алуминий в света, първи от „сините чипове“ започва с изнасянето на резултатите след края на търговската сесия в понеделник. Компанията, която е част от Dow Jones, очаква печалба от 83 цента на акция за второто тримесечие.

Междувременно доходността по 10-годишните облигации в понеделник падна до 5.157% от 5.18% в петък. Все още остават опасенията, че пазарът на дългови ценни книжа може да попречи на понататъшното покачване на пазара на акции. Опасения все още предизвиква и високата цена на петрола, която в понеделник за кратко достигна 73 долара за барел.

Пазарът напоследък получава най-силна подкрепа от силната активност по сделките за придобивания. В понеделник Hexion Specialty Chemicals Inc., подразделение на Apollo Management LP, повиши офертата си за закупуването на химическата компания Huntsman Corp. В същото време Coventry Health Care Inc. се съгласи да придобие Florida Health Plan Administrators, собственик на Vista Healthplans, за 685 млн. долара.

Понеделник все пак остана ден с малко фундаментални икономически новини. Федералният резерв оповести обема на раздадените потребителските кредити за май - 5 млрд. долара в сравнение с 2.6 млрд. долара през април.

Технически анализ

Dow Jones

Dow се задържа над доскорошната си съпротива от 13 585, което е силно позитивен знак. Единственото техническо ниво, което би могло да спре индекса от отбелязване на нови рекорди, е 13 685. В посока надолу краткосрочна съпротива може да окаже нивото от 13 450, но ключово ниво за по-сериозен сигнал за корекция ще даде пробивът на нивото от 13 250.

Подкрепа

13 450

13 250

13 020

Съпротива

13 685

13 935

14 000

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още