fallback

KKR планира публично предлагане за 1,25 млрд. долара

Решението за IPO компанията взема малко след конкурента си Blackstone

16:10 | 04.07.07 г.

Щатската компания Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR), специализирана в придобивания чрез дългов капитал, обяви днес, че планира да привлече 1,25 млрд. долара чрез първично публично предлагане (IPO), съобщи АФП.
KKR вече е направила заявка за регистрация на предлагането в щатската Комисия за ценни книжа и борсови операции. Компанията се надява IPO-то да приключи през третото или четвъртото тримесечие на 2007 г. и ще се търгува на NYSE с борсов код KKR.
KKR е създадена през 1976 от легендарните инвеститори Джеръм Колберг, Хенри Кравис и Джордж Робъртс, като в момента се контролира от последните двама. По данни на самата компания от създаването й досега тя е участвала в сделки на стойност 279 млрд. долара.
Към 31 март KKR има инвестиционни участия на стойност 76 млрд. долара в компании като Toys "R" Us, Sealy Mattresses, австралийската Seven Media Group, френската Tarkett и базираната в Холандия Nielsen group.
Кравис и KKR станаха известни през 1998 г. с рекордното придобиване чрез дългово финансиране на RJR Nabisco за 25 млрд. долара, което е описано в книгата "Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco"*, която разказва за яростното наддаване за компанията на Wall Street.
Решението да стане публична KKR взема малко след конкурента си Blackstone, който привлече 4,13 млрд. долара на 22 юни. Днес стана ясно, че Blackstone ще придобие хотелската верига Hilton за 20 млрд. долара. * Буквално „Варвари пред портата: Падението на RJR Nabisco“ (англ.), книгата не е издавана на български език
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:14 | 21.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още