fallback

Вдигат минималната заплата в Китай заради силно поскъпващите храни

Яйцата например са поскъпнали с 37,1 на сто през май на годишна база, а месото се е продавало с 26,5 на сто по-скъпо

10:10 | 29.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Китайското правителство е решило да повиши минималната работна заплата заради растящите цени на храните, съобщи АР, позовавайки се на държавната агенция Xinhua.

Стъпката се предприема в помощ на най-бедните, след като властите са били алармирани от скока в цените на някои храни, като например яйцата, които са поскъпнали с 37,1 на сто през май на годишна база, и месото, което се е продавало с 26,5 на сто по-скъпо.

На местните власти е наредено да представят планове за повишаване на минималната заплата, която варира в широки граници в различните региони. Не са били съобщени подробности за това колко ще бъдат повишени точно заплатите.

Най-високата минимална заплата в страната към момента, в размер на 810 юана (106 долара) месечно, се изплаща в южния бизнес център Шензен. Най-ниска работна заплата получават жителите на източната провинция Дзянси - 270 юана (35 долара).

Шанхай, един от най-скъпите градове в света, увеличи минималната месечна заплата с 60 юана (7,80 долара) до 750 юана (98 долара) миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:29 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още