fallback

Нов спад на петрола заради очаквания за ръст на запасите

Според консенсусната прогноза бензиновите запаси са се увеличили със 750 000 барела

11:25 | 26.06.07 г.

Петролните фючърси се понижиха в Ню Йорк днес с 0,6 на сто поради очакванията на инвеститорите за ръст на бензиновите и петролните запаси в САЩ. Договорите за доставка на суров петрол през август се понижиха с 40 цента до 68,78 долара за барел.

Лондонският сорт Брент падна също с 0,6 на сто, или с 46 цента, и договорите за доставка на горивото през август се търгуваха последно за 70,90 долара за барел в Лондон.

Според консенсусната прогноза на експерти, запитани от Bloomberg, бензиновите запаси в САЩ за седмицата преди 22 юни са се повишили за осма поредна седмица, тъй като рафинериите увеличиха производствените си капацитети през изминалите няколко седмици.

Най-вероятно бензиновите запаси са се увеличили със 750 000 барела от 203,3 млн. барела за седмицата преди 15 юни, сочи проучване на осем експерти. Шестима от тях предрекоха, че данните на енергийното министерство на страната ще покажат ръст при запасите, а само двама очакват спад.

Вчера петролът също се понижи след новините за края на стачката на петролните работници в Нигерия. Правителството на страната и лидерите на профсъюзите стигнаха до споразумение да не се увеличават цените на петрола в границите на Нигерия, както и правителството да ревизира 2 сделки за продаване на държавни рафинерии.

Вчера проучване на Bloomberg показа, че експертите са раздвоени относно посоката, която цените на черното злато ще поемат през тази седмица. Според 18 от общо 48 анализатори цените на петрола ще се повишат през тази седмица. 12 предричат, че няма да има значителни промени, а останалите 18 смятат, че през тази седмица петролът ще се понижи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:19 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още