fallback

Приходите от хазарт ще достигнат 144 млрд. долара до 2011 г.

Покачването в сектора ще бъде задвижено от отварянето на много нови казина и инвестиции във вече съществуващи такива по целия свят

13:19 | 21.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Световните приходи от хазартна дейност се очаква да достигнат 144 млрд. долара през 2011 г., като нарастват със средно 7,2% годишно, сочи доклад на PricewaterhouseCoopers.

През миналата година приходите са били 101,6 млрд. долара.

Според PricewaterhouseCoopers покачването в сектора ще бъде задвижено от отварянето на много нови казина и инвестиции във вече съществуващи такива по целия свят.

Ръстът в САЩ до 2011 г. се очаква да е средно 6,7 на сто на година до 79,6 млрд. долара, а в Тихоокеанска Азия прогнозираното увеличение е от 15,7% годишно до 30,3 млрд. долара, с което регионът ще стане вторият по големина казино-пазар в света.

Легалният бизнес, свързан с казина и онлайн залагания в Европа, Близкия Изток и Африка, се очаква да расте с около 1,9% на година, за да достигне 27,8 млрд. долара в края на 2011 г. Хазартните приходи в Канада пък ще се повишават с 11% годишно до 4 млрд. долара. Очакваният растеж в Латинска Америка е до 495 млн. долара от 278 млн. долара за миналата година.

Ръстът в отделни региони би бил и по-голям, ако не съществуваха фактори, ограничаващи развитието му. Въведената строга регулация, забраняваща прехвърлянето на средства между сайтовете за залагания и американските граждани, се очаква да има силно положителен ефект върху базираните в Обединеното кралство онлайн оператори. Бизнесът в Европа като цяло също се очаква да пострада заради ограничения при спортните залагания и нови лицензионни режими.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:35 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още