fallback

Борсите в Лондон и Милано обсъждат сливане

Късно снощи стана ясно, че разговори между двете борси се водят отдавна, по-конкретни договорености се очакват на предстояща днес среща

10:09 | 21.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Представители на Лондонската фондова борса и на борсата в Милано ще обсъдят днес възможността за сливане помежду си, предаде Ройтерс.

Късно снощи стана ясно, че разговори между двете борси се водят отдавна, като според френския вестник „Трибюн“ вече има и подписано предварително споразумение за сделка.

Ако се осъществи, това сливане ще осуети плановете на обединението Euronext-Nyse, ухажващо от месеци борсата в Милано, с която управляват общата компания MBE Holding (където Euronext има 51%). MBE Holding контролира електронната платформа за търговия с облигации MTS.

Италианската борса разполага със срок до 4 юли, за да реши дали ще упражни или не правото си да закупи дела на Euronext, с което ще поеме пълен контрол над MTS.

Изходът от преговорите с Лондонската борса не е съвсем ясен, тъй като междувременно се появиха информации, че Euronext е отправила поредната си оферта към Милано. Според Ройтерс това предложение е било отхвърлено. А някои пазарни наблюдатели очакват в надпреварата за италианската борса скоро да се включи и Deutsche Borse.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:53 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още