fallback

„Аерофлот“ не се отказва от покупката на Alitalia

„Ние не сме правили никакви заявления, „Аерофлот“ продължава участието си в конкурса за Alitalia“,

14:05 | 18.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

„Аерофлот – руски авиолинии“ се отказва от участие в конкурса по придобиване на държавния пакет акции на най-големия италиански авиопревозвач Alitalia, съобщиха днес сутринта източници, близки до компанията, цитирани от „Интерфакс“. От компанията обаче отрекоха информацията.

По думите на източник от Съвета на директорите на „Аерофлот“, предполага се, че за излизането от участие в търга компанията ще обяви на първото заседание на съвета на директорите след годишното събрание на акционерите, което ще се състои на 23 юни.  

„Условията на конкурса не устройват „Аерофлот“, тъй като правителството на Италия не иска да развива националния превозвач, а иска само да получи максимално висока цена“, обяснява още източникът от руската компания.

Държавата притежава 49,9% от акциите на Alitalia. Понастоящем в конкурса за придобиване на държавния дял са останали двама участници: Air One с банка Intesa Sanpaolo и „Аерофлот“ с банка Unicredit. 

Малко по-късно днес обаче от „Аерофлот“ опровергаха информацията за отказа от покупка на Alitalia. „Ние не сме правили никакви заявления, „Аерофлот“ продължава участието си в конкурса за Alitalia“, е казала пред „Газета.ру“ прессекретарят на руската авиокомпания Ирина Даннеберг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:58 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още